ویژگی اصلی شیشه سکوریت و مزایا و معایب آن

شیشه ماده ای بسیار شکننده می باشد که با کوچکترین ضربه ای خرد شده و به قطعات ریز و درشت تیز و برنده تقسیم می شود که می تواند خطرات و صدمات جدی را برای هر فرد در بر داشته باشد و باعث حوادث دلخراشی گردد.
از آنجایی که شیشه یکی از عناصر اصلی به کار رفته در بسیاری از بخش های صنعت ساختمان و همینطور صنایع اتومبیل سازی و مبلمان سازی می باشد و اغلب افراد با سنین مختلف با آن سر و کار دارند.

پس این امر متخصصان این حوزه را به تفکر عمیق در خصوص رفع این عیب بزرگ یعنی شکنندگی بالا و خطرات ناشی از آن وا داشت. از این رو پس از تحقیقات فراوان به عمل آمده تکنیکی به صنعت شیشه عرضه گردید که در آن شیشه به کمک فرایندهای مکانیکی حرارتی، گرم و سرد نموده و به اصطلاح مقاوم سازی می نمایند و در نهایت به محصول تولید شده شیشه سکوریت یا میرال (نشکن) گفته می شود.
نکته حائز اهمیت این است که در پروسه تولید شیشه سکوریت به آن شوک حرارتی وارد می شود که این امر باعث می شود که این محصول نسبت به شیشه معمولی سه تا هفت برابر مقاوم تر باشد.

شیشه سکوریت یا میرال

مقاومت شیشه سکوریت

شیشه سکوریت چیست؟

شیشه سکوریت از نظر ظاهر، هیچ فرقی با شیشه غیر سکوریت ندارد. تفاوت عمده شیشه سکوریت با  شیشه غیر سکوریت یا همین شیشه های ساده آن است که شیشه ساده، همان‌طور که می‌دانید، تحمل ضربه سخت را ندارد و به راحتی ترک برداشته و می‌شکند.

شکستن شیشه ساده گاها سبب آسیب به اجسام و انسان می‌شود. این موضوع مهمی در سرزمین زلزله خیز ایران است. به همین خاطر است که توصیه می شود نزدیک شیشه های معمولی بزرگ استراحت نکنید. چون هر پنجره شیشه ای بزرگ یا کوچک، از نظر پدافند غیرعامل، در زمان زلزله ، عامل تهدید جان آدمی است.

با انجام عملیات حرارتی و گرمایی روی شیشه در کوره‌های مخصوص، شیشه سکوریت تولید می‌شود که کاربردهای مخصوصی دارد. این شرکت برای تسریع عملیات آماده سازی شیشه‌های سکوریت مورد نیاز مصرف کننده، کلیه شیشه‌های خام را با دستگاه سی ان اس اروپایی، برش داده و دور تا دور شیشه را ابزار می‌زند.

حتما بخوانید : شیشه ساتینا چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع شیشه سکوریت

شیشه سکوریت، 2 دسته عمده دارد. یکی شیشه سکوریت نشکن که در ادامه این گفتار توضیح می دهیم. دیگری شیشه سکوریت لمینت که هر یک کاربردها و قیمت های مخصوص به خود دارند.

مراحل سکوریت کردن شیشه

اگر بخواهیم مختصری در خصوص روش سکوریت کردن شیشه توضیح دهیم روال کار به این صورت است که ابتدا شیشه را در کارخانه به کمک دستگاه سی ان سی برش زده و در درون کوره با دمای حدود 700 سانتی گراد قرار می دهند.

سپس شیشه نرم شده را درون قالب ریخته و دو طرف آن از سیستم خنک کننده استفاده می کنند که باعث خنک شدن سریع شیشه می گردد. نکته جالب اینجاست که در این حالت سطح خارجی شیشه از سطح داخلی آن خنک تر است که همین امر موجب استحکام بالای شیشه می شود.

نکته مهم این است که در فرایند سکوریت کردن تمامی مراحل ذکر شده باید به طور دقیق بر روی شیشه انجام گیرد در غیر اینصورت شیشه فرم درستی نداشته و شکننده خواهد بود که این موضوع یکی از دلایل مرغوبیت و محبوبیت برخی از شیشه ها در بازار می باشد.

در سال های اخیر یکی از پر کاربردترین مصارف شیشه سکوریت در پارتیشن شیشه ای می باشد. پارتیشن های فریم لس از 99 درصد شیشه با مشخصات شیشه 10 میلیمتری سکوریت شفاف تشکیل شده اند که در اطراف آن فریم آلومینیوم با ضخامت و کیفیت های مختلف قرار می گیرد.

استفاده از شیشه های سکوریت در ساختار پارتیشن های تک جداره شیشه ای جز الزامات در عرضه و فروش این محصول می باشد چرا که به علت حجم بالای استفاده از این ماده در قالب پارتیشن و استفاده در انواع پروژه های اداری، تجاری و مسکونی و به تبع آن عبور و مرور زیاد افراد، سکوریت شدن آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

انواع شیشه سکوریت پارتیشن

ضخامت شیشه سکوریت

شیشه سکوریت، ضخامت گوناگونی دارد. این نیاز مصرف کننده است که تعیین می کند، شیشه سکوریت با چه ضخامت و ابعادی مورد نیاز است. افزایش ضخامت شیشه سکوریت، در افزایش مقاومت شیشه ها، تاثیر بسزا دارد. افزایش ضخامت شیشه سکوریت، قیمت را به نسبت ضخامت های کم، افزایش می دهد.

کلیه شیشه های معمولی ، از ضخامت  4 میلیمتر و قابلیت سکوریت شدن هستند. شرکت پارتیشن ساز با استفاده از برترین ماشین آلات و کوره های سکوریت، قابلیت سکوریت کردن کلیه شیشه های خام با هر ضخامتی را دارد.

بیش‌ترین ضخامت، 20 میلیمتر است. بیشترین ثبت سفارش ضخامت شیشه سکوریت در مجموعه پارتیشن ساز، زیر 20 میل بوده است.

دلیل معروفیت و محبوبیت شیشه سکوریت 4 میل آن است که وزن کمی داشته و جابجایی راحتی دارد. از نظر شفافیت ، نسبت به سایر ضخامت ها،  شفافیت بهتری دارد. پس از شکستن نیز به دلیل دانه بندی  ریز حداقل خطر را برای انسان و اشیای اطراف دارد.  به خصوص در مکان های زلزله خیز 31 استان کشور، این موضوع مهم است.

شیشه سکوریت 10 میل، با طراحی های جدید دکوراسیون داخلی مدرن، تقاضای بالا دارد. اکثریت پارتیشن های تک جداره اسلیم، کابین دوش ها، رومیزی ها، گازهای رومیزی، از شیشه های سکوریت 10 میل هستند.

ضخامت شیشه سکوریت

ما هر پروژه شیشه سکوریت را طراحی و اجرا می‌کنیم

اجرای شیشه ریلی با سیستم اسلایدینگ تمام متحرک در متراژهای مختلف، اجرای پروژه های شیشه رنگی لاکوبل دیوارپوش و کابین دوش، اجرای پروژه های شیشه رنگی بین کابینت ، اجرای پروژه های درب شیشه ای مدرن، طراحی و اجرای پروژه پارتیشن اداری فریم لس اسلیم در شرکت ها و موسسات در سراسر کشور، از جمله خدمات مجموعه پارتیشن ساز با سالها فعالیت در طراحی و اجرای پارتیشن های شیشه ای در فضاهای مدرن است.

تفاوت‌های شیشه سکوریت و شیشه معمولی (خام)

  • تحمل حرارتی شیشه‌های سکوریت تا 300 درجه سانتی‌گراد و تحمل گرمایی شیشه خام حداکثر تا 60 درجه سانتی گراد است. اگر نیازمند تبادل حرارتی کم داخل با بیرون هستید، شیشه سکوریت مناسب شما خواهد بود.
  • مقاومت حرارتی شیشه سکوریت 5 برابر شیشه های معمولی است.
  • شیشه سکوریت 7 برابر مقاوم تر از شیشه معمولی در برابر ضربه است.
  • تنش حرارتی شیشه سکوریت بیش تر از شیشه خام است.
  • اگر شیشه خام شکسته شود، حالت شمشیری خطرناک به خود می گیرد و برنده می شود. اما شیشه سکوریت، در صورت شکسته شدن، به حالت پودری در آمده و به قطعه های خرد شده غیر برنده تبدیل می شود.
  • شیشه سکوریت را نمی توان به دفعات برش داد در حالی که شیشه خام، قابلیت برشکاری مداوم دارد.
  • شیشه خام قابلیت ابزار زنی مکرر دارد ولی شیشه سکوریت قابلیت ابزارزنی ندارد.
  • شیشه خام قابلیت سوراخکاری و جاساز زنی دارد. اما شیشه سکوریت، قابلیت جاساز و سوراخکاری ندارد.
  • شیشه خام ارزان تر از شیشه سکوریت در اقتصاد امروز ایران است. اما شیشه سکوریت، 5 برابر شیشه معمولی، نشکن تر است.
  • شیشه خام، به دلیل ضربه پذیری بالا، حساسیت زیادی برای حمل و نقل نیاز دارد. اما شیشه سکوریت نیاز به حساسیت خاصی در قیاس به شیشه معمولی نیست.

شباهت های شیشه معمولی یا شیشه سکوریت

  • ابعاد شیشه های خام و سکوریت با هم شبیه است. اگر سایز یک شیشه خام 100 سانتی متر و در 5 سانتی متر باشد، سکوریت هم چنین سایزی می تواند داشته با شد.
  • نکته مهم آن است که وزن شیشه سکوریت و شیشه معمولی در سایز یکسان، برابر است.
  • یک قطعه شیشه خام و یک قطعه شیشه سکوریت با شرایط یکسان مثل کارخانه تولید کننده و ضخامت یکسان و سایز یکسان و نوع ابزار دور با هم تفاوتی ندارند.
  •  فرایند سکوریت کردن شیشه هیچ تاثیری در شفافیت ندارد.

شباهت شیشه سکوریت با شیشه معمولی

چگونه شیشه سکوریت را تشخیص دهیم؟

به اطلاع مخاطبان مجموعه پارتیشن ساز می‌رسانیم که روش های تشخیص شیشه سکوریت، به شرح زیر است:

  • شیشه سکوریت همان طور که در گفتار بالا گفتیم، مقاومت بالا در برابر ضربه دارد.
  • شیشه سکوریت، با الماس برش نمی خورد.
  • شیشه سکوریت بر خلاف شیشه معمولی، موج دارد.
  • گر با عینک پولاروید به شیشه نگاه کنید، تشخیص سکوریت بودن شیشه آسان می شود. دایره های بزرگ و کوچک در شیشه دیده می شود.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت شیشه سکوریت

11 پارامتر هست که روی قیمت شیشه سکوریت تاثیرگذار است. البته افزایش نرخ مواد اولیه و تورم اقتصاد ایران نیز بی تاثیر نیست:

  • نوع شفافیت و وضوح شیشه بر حسب کریستال، آیتم مهمی روی قیمت شیشه است.
  • نوع برش شیشه که به صورت ساده یا الگویی با سی ان سی است، روی قیمت شیشه سکوریت تاثیر گذار است.
  • جاسازی و سوراخکاری ساده روی شیشه یا عدم سوراخکاری و عملیات جاساز زنی روی شیشه، در قیمت تاثیر دارد.
  • سایز شیشه بر مبنای پرت شیشه
  • نوع ابزار دور تا دور شیشه (اول براق مات، کنگره، زاویه تک پله، زاویه دو پله و غیره)
  • جاسازهای خاص با اشکال گوناگون مثل مستطیل، مثلث، مربع و دایره بزرگ که با دستگاه اعمال می شود.
  • حجم سفارش مشتری (سفارش های بالای 100 متر تخفیف دارد)
  • ضخامت شیشه سکوریت مورد نیاز مشتری (از 4 میل تا 12 میل) روی قیمت تاثیر دارد.
  • نمایندگی فروش شیشه سکوریت، تخفیف دارد.
  • طراحی و اجرای انواع سندبلاست ، دکوراتیو یا ساده، روی قیمت نهایی شیشه سکوریت تاثیر گذار است.
  • شیشه سکوریت شفاف، با شیشه سکوریت پشت رنگدار، شیشه سکوریت رنگی شفاف و شیشه سکوریت رنگی کوره ای همگی تفاوت قیمت دارند. با تماس از طریق فرم ارتباط با ما، در جریان فهرست قیمت به روز باشید.

طبیعتاً طبق تمامی محصولات، شیشه سکوریت شده نیز دارای مزایا و معایب مربوط به خود می باشد که در ذیل به مختصری از ان خواهیم پرداخت.

حتما بخوانید:در محیط اداری پارتیشن شیشه ای بهتر است یا دیوارهای کاذب؟

مزایای شیشه سکوریت

از مزایای شیشه سکوریت می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. شیشه های سکوریت نسبت به شیشه های معمولی از استحکام بالاتری برخوردار هستند و با ضربه به راحتی دچار شکست نمی شوند. قابل ذکر است در اگر ضربه سنگینی به شیشه سکوریت وارد شود پودر شده و به هیچ عنوان مانند شیشه های معمولی به قطعات تیز و برنده تقسیم نمی شوند.
  2. شیشه های سکوریت به علت فرآیند مکانیکی برودتی و حرارتی که در حین تولید روی انها صورت گرفته در برابر سرما و گرما بسیار مقاوم هستند و به عبارتی می توانند دمایی تا 300 درجه سانتی گراد را تحمل نمایند در صورتی که این میزان در شیشه های معمولی تا 60 درجه سانتی گراد می باشد که به سادگی می توان پی به استحکام بالای این شیشه ها برد.
  3. امروزه در بازار شیشه های سکوریت در رنگ ها و طرح و مدل های مختلف (شفاف، مات و طرح دار) در بازار عرضه می گردند که به راحتی می توانید با توجه به سلیقه و سبک مورد علاقه خود انتخاب مناسبی داشته باشید.

مزایای شیشه سکوریت

معایب شیشه سکوریت

از معایب شیشه سکوریت می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. از معایب شیشه های سکوریت می توان به این نکته اشاره نمود که اندازه گیری شیشه های پارتیشن یا ساختمان و… باید توسط فردی خبره و وارد به این موضوع انجام پذیرد چرا که پس از برش و تولید این محصول و انجام فرآیند سکوریت شدن بر روی شیشه در صورتی که محاسبات اشتباه باشد یا هر نقصی وجود داشته باشد به هیچ عنوان امکان لبه‌زنی، برش، سوراخ‌کاری بر روی شیشه و به طور کل اصلاح کار وجود ندارد و شیشه های شما حتی اگر 1 میلیمتر بزرگتر باشند یا نیاز به سوراخ کاری داشته باشند امکان برش و کوچک کردن و یا سوراخ کاری وجود نداشته و باید شیشه دیگری تولید و جایگزین شیشه معیوب گردد.
  2. همانطور که گفتیم شیشه های سکوریت در مقایسه با شیشه های معمولی بسیار مقاوم تر هستند اما نکته مهم آنجاست که هر چقدر به لبه و گوشه های شیشه نزدیک می شویم مقاومت آن پایین آمده و در برابر ضربه بسیار حساس می باشند به طوری که اگر ضربه ای به لبه کار وارد شود امکان ترک و در نهایت خرد شدن و فرو ریختن کل شیشه ها به سادگی وجود دارد.
  3. از معایب دیگر این محصول قیمت بالای آن در مقایسه با شیشه های معمولی می باشد به همین علت استفاده از آن فقط در صنایع و مواردی که شکست شیشه در آن پر ریسک و خطرناک هست توصیه می گردد اما در باقی موارد بهره بردن این شیشه به علت طراحی فوق العاده و کیفیت مثال زدنی آن بسیار عاقلانه می باشد. شیشه‌های لمینت و پیرکس شباهت زیادی به این محصول دارند. اما به دلایل مختلف استفاده شیشه سکوریت ارجحیت دارد. چون در مقایسه با سایر محصولات قیمت مناسب‌تر دارد. از طرف دیگر، نصب آن راحت‌تر است.

مجموعه پارتیشن ساز با سالها فعالیت در زمینه طراحی و اجرای پارتیشن های شیشه ای فریم لس در فضاهای مدرن و لوکس اداری آماده ارائه خدمات به شما دوستان و همکاران عزیز می باشد. برای نصب پارتیشن تک جداره شیشه ای با کیفیت و ایده آل در دفتر کار خود با کارشناسان تخصصی ما به شماره های 09124398678 و 09121054610 تماس حاصل فرمایید و از مشاوره و بازدید رایگان این مجموعه بهره مند شوید.

سوالات متداول

1- تفاوت شیشه سکوریت با شیشه نیمه سکوریت چیست؟

تفاوت اصلی شیشه سکوریت با شیشه نیمه سکوریت، الگوی شکست دو شیشه است. در شیشه سکوریت همانطور که در این گفتار گفتیم، بعد از شکسته شدن شیشه، به ذرات کوچک تبدیل شده و تقریبا ایمن است و حالت برنده ندارد. اما در شیشه نیمه سکوریت، قطعات شیشه پس از شکستگی، بزرگ است و مثل شیشه معمولی، اثر برندگی از خود به جای می‌گذارند.

2- استفاده از شیشه ایمن و شیشه سکوریت در کدام بخش‌های ساختمان ضروری است؟

استفاده از شیشه سکوریت در هر بخشی از ساختمان با توجه به اصول طراحی دکوراسیون داخلی، امکان پذیر است. از حمام تا راهروها. در برخی از کشورها، مقررات ساخت و ساز، سازندگان را به استفاده از شیشه ایمن در کلیه نقاط خطرناک چه منازل مسکونی چه تجاری، ملزم می‌کند. هر جا که احتمال سقوط شیشه از ارتفاع وجود دارد، نصب شیشه امن الزامی است. مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان در ایران، نصب شیشه امن در پنجره ساختمان به عرض 90 و ارتفاع 150 سانتی متر را الزامی کرده است.

3- شیشه سکوریت مقاوم است یا لمینت؟

از نگاه مقاومت در برابر هر تنش، مقاومت شیشه سکوریت بیشتر از شیشه لمینت است. اما شیشه لمینیت به دلیل لایه پلیمری ، نقش عایق صوت هم دارد و از ورود اشعه یو وی هم جلوگیری می کند.

4- آیا شیشه سکوریت، قابلیت برش مجدد دارد؟

شیشه معمولی را می‌توان پس از استفاده، در ابعاد و اندازه دلخواه برش داد. اما شیشه سکوریت چنین قابلیتی نداشته و کلیه تغییرات بایستی در زمان سفارش محصول توسط مشتری، به تولید کننده داده شود تا به صورت دقیق اندازه گیری و فرآیندهای ظاهری مثل برش و سوراخ‌کاری و لول‌زنی پیش از عملیات سکوریت شدن، روی آن اعمال شود.

5- نحوه محاسبه قیمت شیشه سکوریت چگونه است؟

قیمت شیشه، دستمزد کارگر برای نصب، جنس و کیفیت یراق‌آلاتی که در نصب شیشه‌های سکوریت استفاده می‌شود، از عوامل تاثیرگذار بر فاکتور نهایی مشتری است. تلاش ما آن است که بهترین شیشه یا بهترین قیمت را به بهترین شکل ممکن در اختیار مصرف کننده نهایی قرار دهیم.

6- شیشه سکوریت برای بالکن و راه پله هم مناسب است؟

شیشه سکوریت بالکن، شیشه سکوریت بین کابینتی، شیشه سکوریت برای تراس، شیشه سکوریت برای راه پله، شیشه سکوریت پشت گاز، شیشه سکوریت پارتیشن بندی، شیشه سکوریت دوش، از جمله کاربردهای گسترده این محصول ایمن ساز است.

Call Now Button