شیشه نشکن یا شیشه لمینت؛ کدام برای خانه بهتر است؟

آیا فرق میان شیشه نشکن و شیشه لمینت را می دانید؟ انتخاب نادرست شیشه برای خانه نه تنها موجب هدر رفتن هزینه شما می شود بلکه ممکن است ایمنی و سلامت اعضای خانواده را به خطر بیندازد. ما در این مطلب از سایت پارتیشن ساز به طور کامل تفاوت دو نوع شیشه پرطرفدار؛ شیشه لمینت و شیشه نشکن را توضیح می دهیم تا شما مخاطب گرامی ضمن آشنایی با این دو نوع شیشه، بتوانید انتخاب مناسبی برای خانه خود داشته باشید.

شیشه نشکن چیست؟

معرفی شیشه های نشکن

شیشه نشکن یکی از پرکاربردترین شیشه ها است که کیفیت و مقاومت بالایی دارد. شیشه نشکن به شیشه ای گفته می شود که مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت و ضربه دارد. اگر چکش یا آجر به وسط این نوع شیشه بخورد، هیچ اتفاقی برای شیشه نمی افتد.
شیشه نشکن از لحاظ ضخامت، تعداد لایه، رنگ و… در انواع مختلفی دسته بندی می شوند. کارخانه های شیشه سازی، شیشه های نشکن را با ضخامت، کیفیت و طرح های متنوعی تولید و به بازار عرضه می کنند.

شیشه نشکن چه مزیت هایی دارد؟

هر جا صحبت از ایمنی باشد، شیشه نشکن جایگاه ویژه ای دارد. ایمنی بالا و استفاده بهینه از فضا در کنار زیبایی از مزیت های قابل توجه شیشه نشکن می باشند. در ادامه برخی از مزیت های شیشه نشکن را مرور می کنیم:

  • ایمنی بسیار خوبی دارد
  • شیشه نشکن می شکند اما تکه های آن تیز و برنده نیستند
  • عایق حرارتی خوبی است و از اتلاف انرژی جلوگیری می کند
  • مقاومت بالایی دارد. به همین دلیل علاوه بر صنعت ساختمان از ان در صنعت خودروسازی و.. استفاده می شود.
  • جذابیت ظاهری فوق العاده ای دارد
  • در مقایسه با شیشه های معمولی مقاومت بیشتری دارد
  • در صورت شکسته شدن، به ذرات غیر برنده تقسیم می شوند که بی خطر هستند

مراحل تولید شیشه نشکن

چکونگی تولید شیش نشکن

برای تولید شیشه نشکن، ابتدا شیشه را در کوره های مخصوص تا درجه حرارت 700 درجه سانتیگراد حرارت می دهند. سپس شیشه را در ابعاد موردنظر بِرش می دهند. شیشه برش داده شده برای مدتی در یک کوره گرم قرار داده می شود تا گرادیان دمایی آن از بین رفته و حرارت در تمام قسمت های آن یکنواخت شود. در مرحله بعد، شیشه را از کوره خارج کرده و حرارت آن را به سرعت و اصولی توسط دمنده پایین می آورند. از آنجایی که در فرایند سردسازی شیشه، لایه خارجی به سرعت سرد می شود، استحکام و مقاومت شیشه بسیار افزایش پیدا می کند. با تداوم مرحله سرد شدن، حرارت قسمت های مرکزی شیشه نیز به تدریج کاهش می یابد و در نهایت مقاومت و کیفیت شیشه بالا می رود.

شیشه نشکن چه کاربردهایی دارد؟

شیشه نشکن بدلیل کیفیت و استحکام بالا و نیز جذابیت ظاهری که دارد، بسیار در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. شیشه های استفاده شده در نمای ساختمان، همچنین شیشه های رفلکس عمدتا از نوع شیشه نشکن هستند. شیشه های رفلکس از ورود اشعه های زیان اور خورشید نظیر اشعه UV به درون منزل خودداری می کنند.
شیشه نشکن در طول روز، نور طبیعی را به درون ساختمان هدایت می کند، به این ترتیب موجب استفاده بهینه از حداکثر روشنایی خورشید در طول روز می شود. علاوه بر این، مانع از دیده شدن فضای داخلی منزل می گردد. از این رو، یکی از بهترین گزینه ها برای شیشه های نمای ساختمان است.

شیشه نشکن مقاومت فوق العاده ای دارد. بنابراین می توان از آن در راه پله های شیشه ای بویژه منازل مجلل و ویلاها استفاده نمود. ایمنی و عایق سازی بسیار خوب این نوع شیشه موجب شده تا گزینه بسیار خوبی برای کف سازی یا سقف ساختمان باشد تا از اتلاف انرژی جلوگیری کند.
در معماری مدرن تلاش می شود تا حد امکان از نور خورشید برای روشنایی و هدایت و انعکاس آن در فضای ساختمان استفاده شود. به همین منظور در بخش هایی از سقف یا کف ساختمان شیشه نشکن استفاده می شود تا ضمن ایجاد فضای مدرن و امروزی، مصرف انرژی بهینه سازی شود.

شیشه نشکن کاربردهای متعدد زیادی در صنعت ساختمان سازی مخصوصا ساختمان های مسکونی دارد. از شیشه نشکن برای ساخت شیشه حفاظ راه پله، بالکن یا تراس، شیشه دود بند ساختمان، شیشه جان پناه یا پارتیشن شیشه ای استفاده می شود. همچنین، شیشه های بکار رفته در برخی از وسایل برقی مانند هود، فر، اجاق گاز و.. از جنس شیشه نشکن می باشند.
اتاقک های سونا و حمام و نیز پارتیشن بندی های فضای حمام نیز از نوع شیشه نشکن است.

 


حتما بخوانید : بالکن شیشه ای ریلی


شیشه لمینت چیست؟

شیشه لمینت نوعی شیشه چند لایه است که از دو قطعه شیشه معمولی یا شیشه حرارتی ساخته شده است. در مرکز این شیشه ها یک لایه فیلم پلاستیکی شفاف PVB قرار گرفته است. در واقع، شیشه لمینت را باید مانند یک ساندویچ شیشه ای تصور کرد که وسط آن طلق و دو طرف طلق، شیشه قرار گرفته است.
لایه میانی شیشه لمینت خاصیت انعطاف پذیری مخصوصی دارد. انعطاف پذیری آن در حدی است که درصورت شکسته شدن، تکه های شیشه در جای خود می مانند و به اطراف پرت نمی شوند.

شیشه لمینت چه مزیت هایی دارد؟

  • ایمنی بسیار بالایی دارد
  • در زمان شکستن، تکه های شیشه به هم چسبیده و به اطراف پاشیده نمی شوند.
  • در طیف وسیعی از رنگ ها تولید می شوند
  • مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما دارد و دچار ترک خوردگی نمی شود.
  • عایق صوتی است و آلودگی صوتی بیرون منزل را به درون ساختمان منتقل نمی کند.

مراحل تولید شیشه لمینت

ابتدا شیشه به وسیله دستگاه شستشو، تمیز می شود. سپس با استفاده از فشار باد، شیشه را کاملا خشک می کنند. در فضای مخصوص طلق گذاری نباید کوچکترین آلودگی یا رطوبیتی وجود داشته باشد. بعد از خشک کردن شیشه، آن را به اتاق طلق گذاری منتقل می کنند. در آنجا طلق هایی با ضخامت مختلف روی شیشه قرار می گیرد. بعد از وصل شدن تمام لایه ها به طلق، شیشه به سمت کوره مخصوص هدایت می شود. پِرس های موجود در کوره لمینت، با فشار تمامی لایه ها را به هم متصل می کند. در پایان کار و بعد از خروج از کوره، شیشه لمینت وارد کوره اتوکلاو می شود و به مدت 5 ساعت در دمای 150 درجه قرار می گیرد. حرارت باعث می شود تا تمام لایه ها بطور کامل به هم بچسبند. محصول نهایی یک شیشه لمینت صاف، شفاف، بدون حباب و مقاوم است.

شیشه لمینت چه کاربردهایی دارد؟

شیشه لمینت امروزه یکی از محبوب ترین متریال مورد استفاده در طراحی داخلی منازل است. این نوع شیشه مقاومت بالایی دارد و نوعی شیشه امنیتی به شمار می رود. از این رو از شیشه لمینت به عنوان عایق صوتی و متریالی برای مشاهده فضای بیرون منزل استفاده می شود.
اشعه های مضر نور خورشید مانند اشعه UV از شیشه لمینت عبور نمی کند. جایگزین کردن شیشه لمینت به جای شیشه معمولی مانع از پوسیدگی یا رنگ پریدگی اسباب و اثاثیه منزل مانند مبلمان، فرش و پرده به دلیل تابش اشعه UV خورشید می شود.

حتما بخوانید: تفاوت بین شیشه لمینیت و شیشه سکوریت

شیشه های لمینت چیست؟

مقایسه شیشه نشکن با شیشه لمینت

شیشه نشکن و شیشه لمینت هر دو جزء شیشه های ایمن به شمار می روند اما از برخی جهات تفاوت هایی با هم دارند. آگاهی از این تفاوت ها موجب می شود انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید. مهم ترین تفاوت های این دو نوع شیشه به شرح زیر می باشند:

1- فرایند ساخت

فرایند ساخت شیشه لمینت کاملا متفاوت از شیشه نشکن است. شیشه لمینت از اتصال یک یا دو شیشه معمولی با یک لایه رزین که معمولا وینیل بوتان (PVB) است، ساخته می شود. لایه رزین موجب اتصال لایه های شیشه می شود، حتی در زمان شکستن شیشه. در واقع، در فرایند تولید شیشه لمینت، لایه های شیشه ای تحت فشار و گرمای مشخص به یکدیگر متصل می شوند.
فرایند شیشه نشکن شامل گرمایش، فشار زیاد و فرایندهای شیمیایی است. فرایندهای شیمیایی موجب می شود فشار درونی (که مقاومت شیشه در برابر نیروی وارد شده را تا سطح معینی تقویت می کند) متعادل سازی شود. شیشه نشکن، علی رغم قدرت زیادی که دارد، در برابر اصابت گلوله آسیب پذیر است و شکسته می شود.

2- استحکام

یکی دیگر از جنبه های مقایسه شیشه لمینت و شیشه نشکن بررسی استحکام آنها است. استحکام این دو نوع شیشه مربوط به فرایند تولید آنها است. با وجود اینکه، هر دو شیشه جزء شیشه های ایمن محسوب می شوند، اما استحکام یکسانی ندارند.
شیشه لمینت از آن جهت که می تواند فشار حاصل از پرتاب سنگ یا اصابت گلوله را بدون شکسته شدن و پاشیده شدن تکه های شیشه تحمل کند، شیشه مستحکمی است. استحکام آن به دلیل چند لایه بودن و رزین مورد استفاده به عنوان لایه میانی است. علاوه بر این، فشار و حرارتی که در فرایند تولید به آن وارد می شود، بر استحکام آن می افزاید و شیشه را 5 برابر قوی تر و 100 برابر سفت تر از شیشه معمولی می کند.

از طرف دیگر، شیشه نشکن نیز در برابر فشارهای وارد شده استحکام و مقاومت خوبی دارد. شیشه نشکن در فرایند تولید، مراحل گرما، فشار و عملیات شیمیایی را پشت سر می گذارد تا مقاوم تر از شیشه معمولی شود. شیشه نشکن از لحاظ مقاومت در برابر شکستگی، قویتر از شیشه لمینت است.

3- کاربرد

با توجه به تفاوت استحکام هر دو شیشه؛ شیشه لمینت و شیشه نشکن اغلب کاربردهای متفاوتی دارند. صاحبان منازل یا ساختمان های تجاری که به امنیت ساختمان هایشان اهمیت می دهند بهتر است از شیشه لمینت استفاده کنند.
پنجره ها و درب های شیشه ای ساختمان مخصوصا ساختمان های تجاری که بحث حفاظت از اشیاء قیمتی و جلوگیری از ورود اجباری مطرح است، باید از شیشه لمینت باشد. لایه میانی شیشه لمینت یک سد ایمنی فوق العاده است که نفوذ سارقان و مهاجمان را دشوار می کند.
از طرف دیگر به دلیل ایمنی خوب، شیشه نشکن بهترین گزینه برای شیشه های داخل ساختمان است. بنابراین صاحبان خانه می توانند با اطمینان کامل از شیشه نشکن برای دکوراسیون شیشه ای داخل منزل مانند بخش هایی از حمام یا سقف، شیشه محافظ راه پله یا راه پله شیشه ای استفاده کنند. علاوه بر این، شیشه نشکن برای ساختمان هایی که پنجره های بیرونی بزرگ دارند نیز مناسب است زیرا شفافیت خوبی دارد و مناظر بیرونی به خوبی قابل رویت هستند. ضمن اینکه ایمنی بسیار خوبی در برابر عواملی مانند طوفان دارد.

4- طرح های سفارشی فقط با شیشه لمینت امکان پذیر است

امروزه شیشه لمینت به یکی از عناصر محبوب در پروژه های گرافیکی تبدیل شده است. در طراحی مدرن، عکس و تصاویر دیجیتالی یکی از گزینه های رایج در ترکیب عناصر طراحی با شیشه شده اند و شیشه های لمینت بهترین انتخاب برای گنجاندن چنین عناصری هستند.
امروزه طراحان می توانند به کمک ابزارهای طراحی دیجیتالی تصاویر بصری را بر روی لایه میانی شیشه لمینت قرار دهند. به این ترتیب، برندهایی که قصد دارند تبلیغات خارق العاده ای داشته باشند از شیشه لمینت استفاده می کنند.
در مقابل شیشه نشکن کاربردهای محدودی دارد. این نوع شیشه صرفا از شیشه ساخته شده است. بنابراین ترکیب عناصر دیجیتالی در آن امکان پذیر نیست.

5- قیمت

در فرایند تولید لمینت از مواد رزین و یک یا دو لایه شیشه معمولی استفاده می شود. به دلیل مواد بکار رفته و پیچیدگی فرآیند تولید، قیمت شیشه لمینت در مقایسه با شیشه نشکن بالاتر است. البته قیمت شیشه نشکن نیز بالاتر از شیشه معمولی می باشد. با این وجود، از شیشه لمینت ارزانتر است.

 شیشه لمینت یا نشکن

شیشه نشکن یا شیشه لمینت؟ کدامیک را برای خانه خود انتخاب کنیم؟

شیشه لمینت و شیشه نشکن هر دو شرایط و ویژگی های شیشه ایمن را دارند. به دلیل قیمت بالای شیشه لمینت، از این نوع شیشه بیشتر برای آسمان خراش ها و ساختمان های تجاری بزرگ استفاده می شود. شیشه نشکن بیشتر در پنجره و درهای منازل مورد استفاده قرار می گیرد.
شیشه نشکن در برابر ضربه و شکستگی مقاومت فوق العاده ای دارد. از طرف دیگر، شیشه لمینت عایق صدا است و مانع از ورود اشعه ماورا بنفش خورشید به ساختمان می شود. نگهداری و تمیز کردن هر دو نوع شیشه به شرطی که به صورت اصولی نصب شود، آسان است.
بعد از خواندن این مقاله، اطلاعات کافی درباره شیشه نشکن و لمینت بدست آورده اید. استفاده از شیشه های ایمن برای منزل ایده بسیار خوبی است. اما استفاده از این دو نوع شیشه ایمن برای تمام در و پنجره های ساختمان مسکونی مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل؛ بهتر است تنها برای شیشه های درب منازل از شیشه های نشکن و از شیشه معمولی برای پنجره های داخلی منزل استفاده شود

Call Now Button