کاربرد شیشه های رنگی در معماری

شیشه‌ های رنگی اغلب ما را به یاد دوران کودکی و معماری سنتی ایرانی می‌ اندازد. شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که چرا در گذشته از شیشه‌ های رنگی بیشتر از شیشه‌ های بی رنگ استفاده می‌ شد؟ یا به کار بردن شیشه رنگی چه تاثیری بر روح و روان افراد دارد؟
در پاسخ باید بگوییم که استفاده از شیشه‌ های رنگی در معماری اصیل ایرانی تاثیر مثبتی بر روح و روان افراد دارد. امروزه شیشه‌ های رنگی کاربردهای فراوانی را به خود اختصاص داده‌ اند که شاید برای شما نیز جالب باشد. به همین دلیل در ادامه قصد داریم شما را با کاربرد و ویژگی‌‌ های مختلف شیشه‌ های رنگی در معماری آشنا کنیم.

شیشه رنگی چیست؟

کاربرد شیشه رنگی

سیلیکا ماده اصلی شیشه می باشد که دمای ذوب آن بسیار بالا است. برای مذاب کردن این ماده از موادی نظیر: سودا، آهک، سرب و … استفاده می‌ شود. به طور کلی شیشه همواره در حالت مذاب قرار دارد و به صورت کامل جامد و سخت نمی‌ شود. به همین دلیل ضخامت قسمت پایینی شیشه‌‌‌‌‌ های بسیار قدیمی در مقایسه با قسمت بالایی بیشتر است.
پس از مذاب کردن شیشه نوبت به شکل دهی می‌ رسد. برای برطرف نمودن عیب‌ های شیشه فرم داده شده، آن را دوبار حرارت می‌ دهند و در نهایت با قرار دادن بر روی تسمه، آن را به آرامی و کنترل شده خشک می‌ کنند. امروزه شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها نسبت به گذشته کاربردهای بیشتری را به خود اختصاص داده‌ اند.
جالب است بدانید که شیشه‌ های نسوز با ترکیب و اضافه کردن مواد شیمیایی خاص و شیشه‌ های نشکن با استفاده از روش خنک کردن سریع تولید می‌ شوند.

حتما بخوانید: تفاوت بین شیشه لمینیت و شیشه سکوریت

نحوه ساخت شیشه رنگی

شیشه رنگی خوش ساخت

شاید شما هم در مورد نحوه ساخت شیشه رنگی کنجکاو باشید و بخواهید در این زمینه اطلاعاتی کسب کنید. به صورت کلی این شیشه‌ ها از افزودن اکسید فلزات مختلف به مذاب شیشه ساخته می‌ شوند. دقت داشته باشید که هر فلز، رنگ متفاوت و منحصر به فردی را ایجاد می‌کند.
به عنوان مثال: رنگ آبی را می‌ توانید با افزودن اکسید مس و کبالت، رنگ سبز را از اکسید آهن، رنگ قرمز را از اکسید طلا و مس، رنگ زرد را از ترکیب گوگردی و شیشه، سفید مات از ترکیب کلسیم و سنگ سرمه به دست آورید. شیشه قرمز شرابی نیز از افزودن اکسید طلا به دست می‌ آید که دارای ثبات رنگی بیشتر و قیمت بالاتری است.

ویژگی های شیشه رنگی

  • شیشه‌ های رنگی بر اساس ویژگی‌‌ های متفاوت خود می‌ توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. البته برخی از ویژگی‌ ها بین تمامی شیشه‌ های رنگی مشترک است که مهم‌ ترین آنها به شرح زیر می‌ باشد:
  • حفظ حریم شخصی (برخلاف نوع شفاف و بی رنگ آن می‌‌‌‌ توانند دید را مختل کنند)
  • تاثیرات روان شناختی با انتشار دادن نور رنگی در محیط
  • کاهش نور و گرمای ورودی به محیط داخلی (با توجه به رنگ شیشه میزان تأثیر آن تغییر می‌ کند)
  • خواص آکوستیک (جذب صداها و جلوگیری از انتقال آن میان محیط‌ های دو طرف شیشه)
  • شیشه‌ های رنگی در انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی‌ های خاص هستند. این شیشه ها با توجه به ویژگی های خود می‌ توانند مقدار مشخصی نور را از خود عبور دهند.
  •  قیمت شیشه‌ های رنگی بسته به نوع و ویژگی‌ هایشان متفاوت می‌ باشد.

انواع شیشه رنگی

شیشه رنگی در انواع مختلفی تولید و ارائه می‌ شود. در ادامه مهم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ترین انواع شیشه رنگی را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می‌‌‌دهیم.

کاربرد انواع شیشه رنگی

  • شیشه رنگی لاکوبل
    شیشه رنگی لاکوبل در دو نوع شفاف و مات تولید و ارائه می‌‌‌ شود. شیشه‌‌‌‌‌‌‌ های لاکوبل مات در مقایسه با نوع ترنسپرنت از تنوع رنگی بالاتری برخوردار هستند. لاکوبل با نام براق نیز شناخته می‌ شود، چرا که با حالت براق و منحصر به فرد خود به محیط جلوه‌ ای خاص و زیبا می‌ بخشد.
    یک طرف این شیشه‌ ها اغلب با رنگ پوشیده شده و می‌ تواند به دو صورت پشت رنگی براق یا پشت رنگی مات باشد. دقت داشته باشید که این شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها دارای دو سطح ایمن و ایمن پلاس می باشد. یعنی آنها به راحتی خش نمی‌ شوند و در صورت شکستن، خورده شیشه‌ ها در اطراف پخش نمی‌ شوند.
  • شیشه رنگی متولکس
    شیشه رنگی متولکس از نظر کیفیت مشابه با شیشه لاکوبل است، ولی به دلیل جذب سریع گرد و غبار و چربی، از آن نمی‌ توان در محیط‌ هایی مانند آشپزخانه و یا ساخت کابینت و میز استفاده کرد. دقت داشته باشید که شیشه رنگی متولکس از نظر ساختار با لاکوبل فرق دارند. به این صورت که این شیشه‌‌ ها دارای سطح غیر صیقلی و مات می‌ باشند.
    به همین دلیل به سرعت کثیف شده و تمیز کردن آنها کمی زمان می‌ برد. ولی این شیشه‌ ها برای تفکیک فضا با رعایت حریم شخصی و جلوگیری از عبور نور شدید می‌ تواند گزینه ایده آلی باشد.
  • شیشه رنگی متالیک
    شیشه‌ های رنگی متالیک نیز شباهت‌ های زیادی به نوع لاکوبل دارند. شیشه‌ ها مشابه با نوع لاکوبل دارای انواع مختلفی همچون صیقلی و قابل سکوریت، لمینت و … هستند. دقت داشته باشید که رنگ‌ شیشه‌ های متالیک درخشان‌ تر و براق‌ تر از سایر انواع شیشه دیده می‌ شود. این شیشه‌‌ ها دارای طیف رنگی گسترده‌ ای بوده و در مقابل نور، متبلور می‌ شوند.

کاربرد شیشه رنگی در معماری

به طور کلی شیشه یکی از پر کاربردترین متریال ها در دنیا است. از شیشه می‌ توان در صنایع مختلفی همچون معماری، خودروسازی، پزشکی، تزئینات و … استفاده کرد. از مهم‌ ترین و قدیمی ترین کاربردهای شیشه می‌ توان به معماری اشاره داشت که زیبایی شیشه را در کنار متریال دیگر دو چندان می‌ کند.
جالب است بدانید که قدمت اولین شیشه تولید شده به 5000 سال پیش باز می‌ گردد. این شیشه‌ ها در ابتدا کاملا بی رنگ بوده اند و بعدها با پیشرفت تکنولوژی در تنوع رنگی بسیاری ساخته شدند. احتمالا شما هم چیزهایی در مورد نقش پررنگ شیشه‌‌‌‌‌‌ های رنگی در معماری اصیل ایرانی شنیده باشد. شما می‌ توانید نمونه‌ های گوناگونی از تلفیق شیشه‌ های رنگی با معماری ایرانی را در شهرهای گوناگون مشاهده کنید.

⇐ بدانید: انواع شیشه در ساخت پارتیشن اداری ⇒

کاربرد شیشه رنگی در ساختمان‌های مدرن

به کار بردن شیشه‌ های رنگی در معماری‌ های مدرن به نوعی دیگر خودنمایی می‌ کند. از کاربردهای شیشه رنگی می‌ توان به به کار بردن آنها در آینه‌ های رنگی مثل: پتینه، مسی، برنزی، بنفش، تراش، ونیزی، بنفش و جورچین و سایر لوازم منزل و ادارات اشاره داشت.
با استفاده از شیشه رنگی طرح دار متناسب با درب ورودی می‌ توانید جلوه و زیبایی ساختمان را دو چندان کنید. از دیگر کاربردهای شیشه رنگی می‌ توان به استفاده از آنها در سرویس‌ های بهداشتی اشاره داشت، چرا که این شیشه‌ ها با حفظ حریم شخصی، نور را به اندازه کافی از خود عبور داده و به محیط زیبایی خاصی می‌ بخشد.
البته کاربرد شیشه‌ های رنگی تنها به معماری و طراحی دکوراسیون ختم نمی‌ شود. از این شیشه‌ ها معمولا در اکسسوری‌ هایی مثل: آباژور نیز استفاده می‌ شود که نور را به گونه‌ ای متفاوت در محیط پخش می‌ کند. استفاده از شیشه دودی برای میزهای پذیرایی می‌ تواند گزینه‌ ای جذاب باشد.

شیشه رنگی ارزان

شیشه و پنجره از جمله مواردی که روی نمای بیرونی ساختمان تاثیر مستقیم دارد. استفاده از شیشه رنگی می‌ تواند جلوه‌ ای خاص و زیبا به وجود بیاورد. جالب است بدانید که این مسئله روی گرایش و جذب مردم برای تفریح و حتی خوردن خوراکی موثر است. به همین دلیل شیشه رنگی ارزان می‌ تواند برای نمای یک رستوران و جلب مشتری گزینه‌ای ایده آل به حساب بیاید.
البته در زمان خرید نه تنها به قیمت، بلکه به کیفیت نیز باید توجه زیادی داشته باشید. شیشه‌ های رنگی در بازار به قیمت‌ های مختلفی ارائه می‌‌‌‌‌‌‌ شود. اغلب مشتریان بیشتر از قیمت به گارانتی و ضمانت محصول توجه دارند که بسیار خوب است.
امروزه با به کارگیری دستگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های پیشرفته و اتوماتیک، تولید این شیشه‌ ها راحت‌ تر و کم هزینه‌ تر شده است. به زبان ساده‌ تر می‌ توان گفت که این دستگاه علاوه بر بالا بردن دقت، سرعت را افزایش داده که موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌ شود.

جمع بندی
در این مقاله به کاربردهای شیشه رنگی در معماری پرداختیم. یکی از مهم‌ ترین کاربردهای شیشه رنگی استفاده از آنها در تولید پارتیشن شیشه‌ ای و پارتیشن اداری است که می‌ تواند محیط کاری شما را تبدیل به مکانی جذاب و بهینه کند. پارتیشن ساز یکی از شرکت های فعال و معتبر در زمینه ارائه انواع پارتیشن‌ ها شیشه ای است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش می‌ توانید از طریق شماره درج شده با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید.

Call Now Button